March 30, 2012

pablo neruda//literature

“I love you without knowing how, or when, or from where,
I love you simply, without problems or pride:
I love you in this way because I don’t know any other way of loving.”





mwhahahaha i miss this kind of writings, poems, yang aduh gimana ya. demen aja deh gue yang agak agak sok sastra gitu. bukan berarti gue demen sastra apa gimana. tapi tuh kalimat kalimat kayak gini, kalo dibaca tuh..........cantik. enak gitu didengernya. dibacanya juga enak.

yang kayak begini, penyampaian pesannya tuh beda gitu loh kayak tulisan tulisan biasa. berasa gak sih lo. hahaha





“I can write the saddest poem of all tonight.

Write, for instance: "The night is full of stars,
and the stars, blue, shiver in the distance."

The night wind whirls in the sky and sings.

I can write the saddest poem of all tonight.
I loved her, and sometimes she loved me too.

On nights like this, I held her in my arms.
I kissed her so many times under the infinite sky.

She loved me, sometimes I loved her.
How could I not have loved her large, still eyes?

I can write the saddest poem of all tonight.
To think I don't have her. To feel that I've lost her.

To hear the immense night, more immense without her.
And the poem falls to the soul as dew to grass.

What does it matter that my love couldn't keep her.
The night is full of stars and she is not with me.

That's all. Far away, someone sings. Far away.
My soul is lost without her.

As if to bring her near, my eyes search for her.
My heart searches for her and she is not with me.

The same night that whitens the same trees.
We, we who were, we are the same no longer.

I no longer love her, true, but how much I loved her.
My voice searched the wind to touch her ear.

Someone else's. She will be someone else's. As she once
belonged to my kisses.
Her voice, her light body. Her infinite eyes.

I no longer love her, true, but perhaps I love her.
Love is so short and oblivion so long.

Because on nights like this I held her in my arms,
my soul is lost without her.

Although this may be the last pain she causes me,
and this may be the last poem I write for her.”





BRB GALAU hahahahaha galau gak sih? ini pas banget #nowplaying nya i will follow you into the dark - death cab for cutie. i know nama penyanyinya kayak serem, tapi ni lagunya galau gimana gitu hahhahha

baru baru ini gue juga baru saja membuka blog salah seorang temen kuliah, iseng iseng sih soalnya ada yang post di grup. begitu gue buka..............kalimat pertamanya :

"Jejak akan selalu mengikuti langkah, mungkin lebih jauh dari yang akan langkah duga......."

and i was like THIS IS IT!!! tulisan tulisan tipe begini yang udah lama gak gue baca. mungkin terakhir pas sma kali ya, semenjak kuliah kayak uda jarang banget nemu beginian

kemaren ini sempet juga pinjem buku fiona. judulnya DEAR YOU, yang nulis moammar emka. dari nama pengarangnya gue udah "hmm kayaknya bagus nih" mana apa sih tuh di depan kayak ada tagline gitu kan. taglinenya :

"demi apa? demikian aku mencintaimu...."

.....IKUT KAKAAAAAAAAAA hahahahahaha cuma gue belom sempet baca, lagi gak in love sih ya. lagi gak jatuh cinta. lagi gak ada yang di-DEAR YOU-in hahahaha #eh #kok #sekaliancurcol mwahahahaha


speaking of which #jadicurcolbeneran ive been building walls around the heart, you know, preventing her from falling with the wrong one. the reason is simple, im tired, hahahaha
and somehow it feels better when youre with another single-happy-go-lucky girlfriends.

and all this girlfriends things bring me back to highschool memories.

no boys allowed, katanya, tapi emang beneran sih HAHAHAHA #apasih hahahaha kayak lebih solid. bener bener waktu itu berasa banget yang namanya the power of girls. gaada laki juga kita bisa. we are so much mandiri. we can do anything on our own.

tapi begitu masuk kuliah, main sama laki laki and treated like how we are supposed to be treated, somehow i admit, makes us weak.

kadang kadang gue suka "nyari" gue yang pas SMA dimana ya? gimana ya gue waktu itu? sekarang kayak beda.....kayak kalo dulu ibaratnya gue yang ngejagain, sekarang jadi dijagain.

jadi kayak dulu lo cari makan sendiri, sekarang disuapin. dan me no gusta. gue gakmau. hahahaha and thats why im trying to get back to the old me. yaa mungkin 50%? 75%? 80%?

dan kalo dulu gaada yang namanya heartbreaking. 6taun sama sesama jenis, siapa yang mau heart breaking-in. sekarang kayak hahahaha im getting used to it. gue jadi inget dulu pas awal awal bener bener kayak sediiiiiiiiiiiiih banget hahahahahaha jadi geli sendiri. sekarang udah bisa dicover.

sekarang kayak i can still feel it, tapi noone will know. im getting rele good at faking smile, somehow thanks to the highschool times hahahaha tapi on the bad/good side, gue juga makin honest dan straightforward. jadi yaaa gitu deh hahahaha

kok jadi curcol beneran.

yauda one last poem sebelom bener bener kerjain tektan SECARA sekarang uda 0230am dan tektan masi 0% prok prok prok





“I do not love you except because I love you;
I go from loving to not loving you,
From waiting to not waiting for you
My heart moves from cold to fire.

I love you only because it's you the one I love;
I hate you deeply, and hating you
Bend to you, and the measure of my changing love for you
Is that I do not see you but love you blindly.

Maybe January light will consume
My heart with its cruel
Ray, stealing my key to true calm.

In this part of the story I am the one who
Dies, the only one, and I will die of love because I love you,
Because I love you, Love, in fire and blood.”





bythewayy this all poems are pablo neruda's. thanks to maria benitaaa :*
dann kalo ada yang mau baca blog temen gue itu, bisa dibuka DISINI BRO hahahaha

nunayayuuuuuuuuu <3

No comments:

Post a Comment